Welkom

 

Persbericht 28 maart 2010

Een Droomsalon op zondag 28 maart

In de Salle des Fêtes van het Theaterhotel de Oranjerie hebben we voor u een zinderende finale van het seizoen georganiseerd. Ruimte genoeg dit keer, zodat u niets hoeft te missen.

Voor de column tekent niemand minder dan de Roermondse Ingrid Schouten-Minten. U kent haar ongetwijfeld van haar wekelijks gedicht in de Trompetter of van een van haar boeken zoals Remunj, ich haaj van dich.

Onze literaire gast is de bekende dichter Jos Versteegen. Hij studeerde Nederlands en Indonesisch. Hij publiceerde vier dichtbundels, waarvan de eerste werd genomineerd voor de C. Buddingh’ Prijs. Zijn liedteksten voor het televisieprogramma Het Klokhuis werden gebundeld in Ik zet mijn tanden in de paus. Verder was hij een van de samenstellers van de Homo-encyclopedie van Nederland. Zijn nieuwste dichtbundel heet Slapen bij een warme man en is gewijd aan zijn jeugd en zijn moeder, een boerenvrouw in Noord-Limburg. Haar bestaan is nuchter, aards, en tegelijk vol geheimzinnigheid. De asperges die zij steekt zijn voor een kind de afgesneden vingers van reuzen. De bevroren overalls die ze ’s winters van de lijn haalt en bij de haard tegen de muur zet, breken ter hoogte van het middel ‘alsof een aangekleed, / onzichtbaar spook opeens de geest gaf’. Dit is de wereld waar de moeder, ‘versterkt met schroeven in het bot’, afstand van moet doen.

Voor het programmaonderdeel Kalle mèt hebben we Willem Fermont uitgenodigd. Bekend in Roermond o.a. door de film Roermondse Adel, 2003. Zijn weg als wetenschapper ging via biochemie en geologie naar paleontologie. Hij heeft zijn leven lang gewerkt in banen waar tijd een belangrijke rol speelde. En nu gelooft hij dat tijd niet bestaat, dat het een verzinsel van ons bewustzijn is. Beweging, bewustzijn en hersenen spelen een grote rol in zijn kunstwerken. Hij tekent, schildert, combineert allerlei technieken. Werkt bij zijn sculpturen veel met staal en keramiek. En waarom hij bij uitstek past bij het thema droomsalon zal u snel duidelijk worden.

Theaterzanggroep Savannah zal deze interessante middag met hun prachtige muziek opluisteren. Savannah zal zowel eigen liederen als ook ballades, strijdliederen en liefdesliederen uit de wereldmuziekliteratuur uitvoeren. Theaterzanggroep Savannah is geen koor dat keurig zijn liedjes brengt, maar een groep die met hart en ziel in het wezen van de liederen duikt en tracht deze zingend en spelend naar het publiek te brengen.

Beleef het mee! Zondag 28 maart dus in de Salle des Fêtes in het Theaterhotel de Oranjerie. Aanvang 14.00uur. Entree €5,-- Informatie: J.Graus 0475 – 482393.

Terug naar archief seizoen 2009 - 2010

Joomla Extensions