Archief

CORONASCHRIJFWEDSTRIJD

In een tijd waarin afstand en mondkapjes ons dagelijkse leven bepalen én beperken, is het misschien wel belangrijker dan ooit er (samen) voor te waken dat onze creatieve geest niet aan ruimte inboet. En een samenleving te creëren waarin liefde, optimisme en hoop op betere tijden de drijvende krachten zijn.

Om die reden nodigen Salon Remunj en het Roermonds Literair Broederschap je uit om mee te doen aan een CoronaSchrijfwedstrijd die tot aan de grenzen van ons kikkerlandje reikt, om pennenvruchten te verspreiden die Covid-19 een ander gezicht kunnen geven.

Geef dus jóuw creatieve geest alle ruimte om een inspirerende tekst van maximaal 350 woorden te schrijven en met ons te delen. Dan maak je kans op een prijs van 100, 200, of zelfs 300 euro.

De inzendingen worden gejureerd door drie auteurs: Ton van Reen, Jacques Graus en Danny Danker. De inlevertermijn loopt tot en met 15 september. Je hebt dus ruim een maand de tijd om je tekst te schrijven en in te dienen! 

Jong, oud, amateur of professional, iedereen kan meedoen. De prijswinnaars worden op 6 oktober bekendgemaakt.

Inzendingen indienen bij Jacques Graus, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten? Kijk op de Facebookpagina’s van Salon Remunj of het Roermonds Literair Broederschap.

Op ZONDAG 19 JANUARI houdt Salon Remunj een DIALEKSALON met als thema VRIEHEID! Een viertal dichters uit PLATBOOK 22 komen deze vrijheid ten gehore brengen. Dit zijn Wim Kallen, Toos Schoenmakers, Annie Schreuders-Derks en Paul Weelen. Pierre Bakkes neemt de vrijheid om hier een eigenwijze column aan vooraf te laten gaan.
Als beeldend kunstenaar is Marleen Hansen uit Sint Odiliënberg uitgenodigd, die met haar vrije vormen emoties vangt! En voor de (even vrije) geluiden zorgt Hans Emmen uit Maastricht, die voor deze gelegenheid begeleid wordt door gambiste Hildegard Moonen.
 
Column: Pierre Bakkes.
Neerlandicus en oud-streektaalfunctionaris Pierre Bakkes, gepromoveerd op het dialect van zijn geboorteplaats Montfort, zal zijn licht laten schijnen op dit thema.
 
Auteurs: Platbook 22.
Platbook is een reeks bloemlezingen in het Limburgs, uitgegeven door Uitgeverij TIC in opdracht van Bureau Streektaal, Huis voor de Kunsten, Raod veur ‘t Limburgs, Veldeke en Stichting LiLiLi.
Wim Kallen uit Sittard, Toos Schoenmakers uit Vlodrop, Annie Schreuders-Derks uit Susteren en redacteur Paul Weelen dragen voor uit hun werk.
 
Beeldend kunstenaar: Marleen Hansen.
Kunstenares Marleen Hansen vangt emoties. Haar belangstelling voor de mens ziet de toeschouwer terug in haar werk. Het gaat om ontmoetingen. Wat haar raakt moet zij vastleggen op het doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Om een goed beeld te krijgen van haar werk kunt u haar doorlopende exposities in Galerie TriVidha bezoeken in Sint Odiliënberg.
 
Muziek:  Hans Emmen & Hildegard Moonen.
Hans Emmen uit Maastricht nam met zijn ‘Hans Emmen Trio’ al menig CD op. Zijn liedjes zijn een mengeling van tekstuele vondsten, humoristische verhalen en muzikale hoogstandjes. Hij won het ‘Mooi Limburgs Muziek Festival’ en kreeg een onderscheiding van de ‘Nach van ’t Limburgse leed’ voor zijn eigenzinnige muziek. Zijn liedjes worden ook uitgevoerd door tal van andere artiesten. Tijdens deze Salon zal hij worden begeleid door de gambiste
Hildegard Moonen. Hildegard studeerde Docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht. Ze is zelfstandig musicus en woont eveneens in Maastricht.
Gun uzelf de vrijheid om van deze bijzondere middag te komen meegenieten.

Seizoen 2018 - 2019


23 september 2018
Thema: StormSalon

Columnist:   Petra Quaedvlieg
Literaire gast:   May Peters
Muzikale omlijsting:   May Peters, Javier Plaza, Thomas Deble
Kalle mit:   Peter Donders
   
Persbericht:  klik hier

 

naar index archief

Designed with by jakubskowronski.com