Archief

Persbericht 16 november 2014

Salon Remunj houdt HistorieSalon.


Op zondag 16 november schrijft Salon Remunj ‘Historie’. Via een column, een boek over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en het schilderen van ‘oerfiguren’, brengen Frans Jansen, Paul van der Steen en kunstschilder Ambro Dritty ieder een eigen stukje historie tot leven.


Column: Frans Jansen.
Beeldend kunstenaar, amateurhistoricus en stadsgids. Is dagelijks bezig de magie van Roermond uit te dragen. In Salon Remunj zal hij een presentatie houden over de magie en deugdelijkheden van Roermond.

Literaire gast: Paul van der Steen.  
Hij studeerde journalistiek en politicologie en promoveerde op een biografie over de Roermondse premier Jo Cals. Paul is freelance journalist en heeft in Dagblad De Limburger een vaste column op woensdag en zaterdag. In de HistorieSalon komt hij vertellen over zijn boek Schampschot, waarin hij de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog (de Groote Oorlog) ophangt aan de gebeurtenissen in het Zuid-Limburgse dorp Eijsden. Een nog altijd actueel verhaal over neutraliteit, grenzen, geweld en vluchtelingen.

Beeldend kunstenaar: Ambro Dritty.
Deze kunstschilder noemt zichzelf een opstandige hippie uit Kerkrade. De geschiedenis van Limburg en met name Kerkrade fascineert hem. Hij wil ons die geschiedenis doen begrijpen door oerfiguren te schilderen met grote handen, die betekenisvolle, dwingende gebaren maken. Een hallucinatie voor gevorderden.

Muziek: Loes van Dijk.
Loes begon op negenjarige leeftijd met harplessen aan de muziekschool in Venlo. Ging naar het Conservatorium in Maastricht en studeerde in 2013 af bij Masumi Nagasawa. Naast haar diploma als solist heeft ze zich ook gespecialiseerd in orkestpartijen. Ze volgde masterclasses bij harpisten als Erika Waardenburg, docente aan het Conservatorium Amsterdam, en Marieke Schoenmakers, harpiste bij het LSO.
Doet niets liever dan haar kennis overdragen aan haar leerlingen en… optreden!