Archief

Persbericht 18 januari 2015

Bewegingssalon.

Op zondag 18 januari organiseert Salon Remunj een BewegingSalon. Touretappewinnaar Peter Winnen komt hierin vertellen over een bewogen wielerverleden, plus zijn literaire activiteiten erna. Wethouder Ferdinand Pleyte zal het hebben over de richting die de gemeente Roermond opgaat op het gebied van cultuur. Keramist Maarten Damen toont welke technieken hij gebruikt om nieuwe creaties te scheppen uit hompen ruwe klei.. En Slagwerker en muzikale wervelwind Dominique Vleeshouwers zal de zaal in vervoering brengen met zijn indrukwekkende Marimba.

Column: FERDINAND PLEYTE. Als wethouder van cultuur zal hij ingaan op het ‘oud en nieuw’ in de koers die de gemeente Roermond gaat varen op het gebied van culturele zaken.

Literaire gast: PETER WINNEN.
Peter Winnen, onderwijzer van beroep, debuteerde in 1981 in de Ronde van Frankrijk en baarde opzien met zijn ritoverwinning naar Alpe d’Huez. Hij herhaalde dit huzarenstukje in 1983, toen hij derde werd in het eindklassement. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen in Moskou.
Na zijn actieve wielerloopbaan ging hij naar de kunstacademie en publiceerde hij enkele boeken over de wielerwereld, waaronder Van Santander naar Santander. Daarnaast schrijft hij columns en gedichten. In 2005 ging een muziektheaterproductie van zijn hand in première, getiteld Fiets.

Beeldend kunstenaar: MAARTEN DAMEN
Na werkervaring bij o.a. Franse keramisten is Maarten in 1990 gestart met een eigen pottenbakkerij in Oisterwijk. En vanaf 2001 heeft hij zich gevestigd in Roermond. Onder de naam ‘Camac-Machi’. Wat ‘Scheppende Handen’ betekent. In de salon komt hij vertellen over de technieken die hij gebruikt om nieuwe creaties te scheppen uit hompen ruwe klei.

Muziek: DOMINIQUE VLEESHOUWERS.
Met Klassiek Slagwerk als specialisatie rondde Dominique zijn studie cum laude af. Dit jaar won hij de eerste prijs, publieksprijs én persprijs van het Internationale slagwerkconcours TROMP Percussion. Dominique is artistiek manager van Combined Creatives en Ensemble Judique. Daarnaast geeft hij les aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens Amsterdam Dance Event speelde hij met dj Patrice Baümel in het Concertgebouw. Hij zal u laten genieten van een weergaloos optreden op zijn Marimba.

Kom in beweging en beleef het mee!