Archief

Persbericht 22 februari 2015

Salon Remunj over ROERMOND

Op zondag 22 februari staat Roermond centraal bij Salon Remunj. Hoogleraar Peter Nissen komt vertellen over zijn biografie van de bisschopsstad, Peter Berghs, alias ‘MacBukkum’, doet de column, fotograaf Franco Gori zorgt voor een flitsend optreden en Ron Buitenhuis onderbreekt het gesproken en geschreven woord met ontroerende luisterliedjes.

Column: PETER BERGHS. Beter bekend als de Leudalse troubadour ‘MacBukkum’. Schrijver van ‘pittige’ teksten.

Literaire gast: PETER NISSEN. Peter Nissen studeerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar hij in 1998 werd benoemd tot Hoogleraar Kerkgeschiedenis. Nu is hij hoogleraar Spiritualiteitsstudies en remonstrants predikant. Daarnaast is hij regelmatig op TV te zien als commentator. Roermond is hij hierbij niet vergeten. Hij schreef veel over schrijvers en dichters als Seipgens en Hiegentlich. In deze Salon komt hij praten over het boek dat hij samen met Hein van der Bruggen schreef:  ‘Roermond’. Biografie van een stad en haar bewoners.

Beeldend kunstenaar: FRANCO GORI. Franco verhuisde met zijn ouders vanuit Toscane naar Nederland. Studeerde aan de School voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag en specialiseerde zich in reportages en karaktervolle portretten. Waarbij hij de nadruk legt op de vrolijkheid van de mensen. ‘Ik fotografeer de werkelijkheid,’ zegt hij zelf. ‘De momenten van onbezorgdheid, de lichtheid in het leven.’ Zijn persoonlijke stijl kreeg vooral vorm in zijn werk als persfotograaf.

Muziek: RON BUITENHUIS.   Singer-songwriter en journalist bij Dagblad De Limburger. Zijn genre is het best te omschrijven als COTTAGE MUSIC. Sfeervolle liedjes, in het Engels, het Nederlands of in het dialect. Vaak met een boodschap, zoals het protestlied ‘We believe’, of een verrassende overweging. Maar altijd met teksten die het hart raken. Zoals het bekroonde ‘Ein huipke miens’. Een van zijn inspirators is Leonard Cohen en Ron nam het initiatief om een aantal bekende nummers van Cohen te vertalen in het Limburgs. Deze werden in 2013 in Bioscoop Royal ten gehore gebracht. Sindsdien geit Cohen sjteeds vaker plat!

Het kan niet anders of de zaal gaat zondag 22 februari ook plat! Beleef het mee!!