Archief


Persbericht 30 september 2007

Dichterlijke Vrijheid in Salon Remunj

Op Zondag 30 september opent Salon Remunj  haar nieuwe seizoen met het Thema Dichterlijke Vrijheid. Hoofdgasten zijn dan ook  4 dichters die onlangs bij uitgeverij Holland een nieuwe bundel hebben uitgebracht in de Windroosserie. Wij stellen ze heel graag aan u voor:

Laura Demelza Bosma: Zo vliegen de walvissen Zij  schrijft gedichten als neervlijmende guillotines. Zelden schreef zo’n jong talent zulke trefzekere, illusieloze gedichten vol sprookjesachtige beklemming en verontrustende ontboezemingen. Inktzwart en hagelwit bloeien tegen elkaar in; de verschrikking herbergt evenveel schoonheid als de schoonheid verschrikking.

Gerrit Massier: Zacht graniet De gave van het weglaten, het schrappen en vijlen van woorden verstaat hij niet alleen, maar hij beheerst deze bovenal. Woorden en regels uiterst zorgvuldig gecomponeerd, wars van tierelantijnen en effectbejag.

Miek Hoekzema: Stroboscoop Hoe breng je een sleutelgat tot zwijgen? Wie smeert de nacht uit? Wanneer moeten trage gedachten langer slapen, meer schrijven om dromen te rekken? In de gedichten van Miek Hoekzema wisselen ogenblikken van verstilde schoonheid zich af met beats die knarsen als roestige garagedeuren en stampen als reuzen.

Frits Criens: Verloren kost Onze “vele dorpen-dichter” Criens publiceerde enkele bundels met light verse, soms op de grens van ‘serieuze’ poëzie. In de Windroosreeks zet Criens de stap naar de laatste categorie. Met Verloren kost kiest hij voor klassieke versvormen om zijn thematiek, die van alle tijden is, in herkenbare beelden uit te werken. Zijn ingetogen lyriek in verzorgde taal, soms helder, soms raadselachtig, roept een eigen sfeer van vergankelijkheid op.

Nog meer interessante gasten Jo Wijnen Jo is een van onze vertrouwde columnisten die ons graag laat delen in zijn boeiende mijmeringen.

René Vroomen  In ‘Kalle met’ gaat Els Nieskens het gesprek aan met  Heraldicus René Vroomen. Een boeiende man die ontwapenend kan vertellen over het ontwerpen, de geschiedenis en achtergronden van o.a. Gemeentewapens. Heel actueel bij al die Gemeentelijke herindelingen. Uiteraard gaat hij hierbij in op het nieuw te ontwerpen wapen van Roermond. Roosenmerijn Zangeres Roos Visser en gitarist Merijn Smeets brengen voor u lekkere akoestische feelgood luistermuziek met een jazz-, funk-, en latin-touch.  Transparant en zeer sfeervol. Roos en Merijn zijn de vreemde eend in de bijt in de Limburgse muziekscene. Vernieuwing zit hen in het bloed: zij schrikken niet terug voor verandering van muziekstijl of begeleidingsband. Wat altijd blijft zijn de funky gitaarriffs van Merijn en de ongelooflijk flexibele stem van Roos. Ze neemt bovendien geen blad voor de mond in haar lyrics.

Waar?  U kunt erbij zijn op Zondag 30 september in de balletzaal van Het Centrum Voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4 te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen.  Aanvang 14.00uur. Entree 5 euro.


Terug naar archief seizoen 2007 - 2008