Archief


Persbericht 11 november 2007

SALON REMUNJ IN HET LICHT VAN DE HUMOR

Zondag 11 november, de dag waarop het Carnavalsseizoen weer van start gaat heeft ook Salon Remunj een programma waarin Licht en Humor een belangrijke rol spelen.

Als gastcolumnist opent  Frank van Os. Hij was o.a. conservator van het Carnavalsmuseum  en  wordt ook wel eens omschreven als een levende encyclopedie. We zijn benieuwd naar zijn licht op de datum  11 november.  

Niemand minder dan de  Carnavalsgoeroe Jean Meijntz is onze literaire gast. Doctor Humoris Causa aan de Narren Universiteit Limburg (NUL).  Jean Meijntz  is diegene die buutreednerscholen heeft opgezet! Hij is het die diverse boeken heeft geschreven rond het thema carnaval!  Annelies Goossens gaat met hem in gesprek over zijn (tot nu toe) laatste boek ‘Van Carrus Navalis tot Blauw Sjuut’, over de geschiedenis van het Narrenschip. Ook praten ze over de essentie van de humor. Valt humor echt te leren? Valt echte humor te leren? Jean Meijntz  werd al verscheidene malen  onderscheiden  voor zijn inspanningen  voor het  carnaval, ook in Duitsland en België. Kortom op dit gebied een echte autoriteit!

We belichten niet alleen de humor maar laten ook licht schijnen op de glaskunst van de hand van onze befaamde glazenier Coen Mesterom.  Hij doet niets liever dan spelen met licht. In de rubriek Kalle mèt, zal hij uitgebreid over zijn manier van werken, zijn grote voorbeeld en voorkeur voor bepaalde  glassoorten  vertellen.

DOUBLE AXE zal voor het lichte muzikale entertainment zorgen!Roots/Country zo omschrijven ze hun genre!  Deze 9-koppige band die voornamelijk coverband van  Van Morrisson is, slaagt er ook daadwerkelijk in die typische sfeer neer te zetten! Ook nummers van Neil Young behoren tot hun favorieten. Voor Salon Remunj hebben ze  een intiem theaterprogramma. Laat u verrassen!

Huub Graus en Jan Huijskens, mede- oprichters van de Salon, presenteren hun boek ‘Het meisje met de gouden handen’. Dit is een  Roermonds sprookjesboek (met vertel-cd) waarin alle historische Roermondse beelden een rol spelen! We zijn reuze benieuwd…

Al met al beloven wij u een boeiende zondagmiddag waar het  herfstlicht door de ramen ons publiek en onze gasten beschijnt en wij het naar elkaar toe reflecteren….  Waar?  U kunt erbij zijn op zondag 11 november in de balletzaal van Het Centrum Voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4 te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen.  Aanvang 14.00uur. Entree 5 euro.


Terug naar archief seizoen 2007 - 2008