Archief


Persbericht 17 februari 2008

Het is weer tijd voor Dialect bij SALON REMUNJ!

Je kunt je het beste uitdrukken in de taal waarin je denkt. Voor ons Limburgers is dat het Dialect. Ook al verschilt het van dorp tot dorp en van stad tot stad, we verstaan elkaar allemaal. Het is voor veel mensen zelfs een uitdaging om aan iemands dialect te kunnen horen waar hij/zij vandaan komt.

Zondag 17 februari heeft het team van Salon Remunj weer een keur aan gasten uitgenodigd die allemaal op een bijzondere wijze met het dialect bezig zijn.

Als columnist komt Wim Kuipers, in de geest van de ‘Letterbak’, ongetwijfeld met een kritische openingstekst voor de salon.

Annelies Goossens stelt de twee nieuwe Streektaalfunctionarissen aan ons voor: Mieke Steegs en Ton v.d. Wijngaard. Beiden werken vanuit het Huis voor de Kunsten in Roermond. Wat moeten we ons bij zo’n functie voorstellen?

Uiteraard hebben we de winnaar van de Veldeke Literatuurprijs in huis: Herman Bors uit Reuver. Nieuwkomer is de winnaar van de Veldeke Jeugdprijs: Wouter Wetzels uit Maaseik. Miriam Moonen zal hen kort interviewen, waarna ze iets uit hun werk voor zullen dragen.

Niemand minder dan Arno Adams zal ons met zijn muziek zeker ontroeren. Limburgse teksten uit zijn leven gegrepen die we allemaal verstaan. We zijn er trots op dat hij erbij is deze middag.

En dan de speciale gast in Kalle mèt: Beeldend kunstenaar Henk Sillen. Els Nieskens praat met hem over zijn inspiratie en zijn veelzijdige werk. Werk dat hoofdzakelijk bestaat uit dunwandig, handgevormd keramiek, gefused glas en beelden in keramiek en brons.

Wilt u tijd maken om deze gasten te ontmoeten, zorg dan dat u Zondag 17 februari op tijd bent! In verband met andere activiteiten in het CVK starten we om LET WEL 13.30uur! Wederom in de balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4 te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen.  Aanvang dus 13.30uur. Entree 5 euro.


Terug naar archief seizoen 2007 - 2008