Archief


Persbericht 30 maart 2008

Een nieuwe lente! Salon Remunj 15 jaar!

We sluiten het winterseizoen af met een bijzonder feestelijke Lentesalon! Het mag gevierd worden dat Stichting Salon Remunj nu inmiddels 15 jaar een podium biedt aan interessante mensen. Mensen die onze cultuur verrijken en met hun talenten het publiek inspireren. Het huidige team van Salon Remunj gaat daar vanzelfsprekend ook graag mee door! Op zondag 30 maart zal uw reeds kriebelende lentegevoel door onze gasten ongetwijfeld nog eens worden versterkt. U ontmoet gedreven mensen die volop in bloei staan en terecht door het publiek bewonderd mogen worden.

Om 14.00uur opent Frits Criens, een van onze trouwe columnisten, het programma door ons te laten delen in zijn herkenbare belevenissen van alledag.

Het literaire interview komt weer voor rekening van Annelies Goossens die ditmaal praat met Veronique Puts. Veronique, die o.a. boeken illustreert en kindermeubels beschildert, heeft voor het eerst een boek niet alleen van tekeningen maar ook van tekst voorzien: ‘Het ei met de gouden gans’. Naderhand zal Nicole Kleinen zich bij het interview aansluiten. Nicole is in Maasniel haar eigen unieke kinderboekhandel ‘De kleine tovenaar’ gestart.

Het muzikale onderdeel wordt ditmaal verzorgd door John Schleipen. John was voorman van cabaretgroep ‘Crème Fraiche’ maar treedt nu solo op in de theaters met zijn programma ‘De laatste druk’. Krijgen we misschien al een voorproefje van zijn nieuwe show ‘Kast’?

Els Nieskens is vereerd in haar rubriek ‘Kalle mèt’ te mogen praten met Marijke Stultiens. Marijke is nog steeds actief ondanks haar hoge leeftijd. Opgeleid als kunstschilder heeft ze in haar beginjaren naam gemaakt met textielkunst. Vanaf 1990 is ze overgestapt op papier. U gaat iets moois aanschouwen…

Er zullen op deze middag ook sieraden geshowd worden die door cursisten van het Centrum voor de Kunsten zijn gemaakt.

Het geheel wordt weer sprankelend gepresenteerd door Yvonne de Vries.

Staat u open voor interessante mensen en wilt u zich graag door hen laten inspireren? U bent van harte welkom Bij Salon Remunj in de Balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4 te Roermond. Wanneer u aan de achterzijde van het gebouw (aan de Lindanusstraat) binnengaat komt u geen opstapjes en drempels tegen. Entree: € 5,00.

Terug naar archief 2007 - 2008