Archief

Persbericht 9 september 2014

Salon Remunj opent seizoen met ColumnSalon.

In de eerste salon (21 september) van het nieuwe seizoen van Salon Remunj draait alles om de column. Waarbij de hoofdaandacht zal uitgaan naar het nieuwe boek van Jo Wijnen ‘Op goed geluk’.

OpeningsColumn:  Ank Aerts. Tekstschrijver, adviseur in de zorg- en welzijnssector en columnist bij Dagblad De Limburger.

Literaire Gast: Thomas Verbogt uit Nijmegen. Hij is schrijver van romans, toneel en cabaretteksten en had jarenlang samen met Jo Wijnen een wisselcolumn op de voorpagina van Dagblad de Gelderlander. In 2010 werd zijn boek ‘Verdwenen tijd’ genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn stijl is direct en indringend, hij zoekt het ongewone achter het gewone en schrijft boeken die je volgens Youp van ’t Hek ‘pakt en niet weglegt’.

Literaire Hoofdgast: Jo Wijnen. Journalist en ‘krantenstukjesschrijver’. Gedurende zijn gehele loopbaan in de dagbladwereld schreef hij columns. Naast vijf verzamelbundels publiceerde hij o.a. een essaybundel en een roman. In zijn nieuwste boek, dat tijdens deze salon gepresenteerd wordt, staan veelal beschouwende stukjes die hij schreef voor Dagblad De Gelderlander. Waarin hij vaak de hypes en de trends van de moderne tijd op de korrel neemt. ‘Mijn veldtocht tegen deze vormen van zelfbedrog dient misschien geen nut, maar heeft wel zin en betekenis aan mijn bestaan gegeven.’ Collega-journalist Adri Gorissen interviewt hem.

Beeldend Kunstenaar:  Jean Gouders, cartoonist bij o.a. Dagblad De Limburger. Vanaf zijn jeugd wist Jean al dat hij cartoonist wilde worden.  Cartoons zijn voor hem visuele columns. Uiteraard met zoveel mogelijk humor probeert hij zijn boodschap over te brengen. Meestal kun je erom lachen, maar zijn ‘verhelderende’ kijk op politieke situaties kan je ook boos maken. Jean  is zich terdege bewust van de enorme impact (denk aan de ‘Deense cartoonaffaire’) die dit krachtige medium kan hebben.

Muziek: Het programma zal op de piano begeleid worden door muzikaal entertainer Willem van Zanten.

Terug naar archief 2014 - 2015