Komende salon

Op zondag 3 november houdt Salon Remunj een verrassende HERFSTSALON. Met niemand minder dan oud-Roermondenaar JOEP BERTRAMS als beeldend kunstenaar. Behalve een gesprek met Joep is er een interview met auteur HUB VAN WERSCH over zijn nieuwe roman ‘Grijpen naar lucht’. Columnist JOHAN VAN DE BEEK houdt een van zijn rake columns en het gitaarduo PEGA LOCA trakteert de salon op muziek met een ‘kunstzinnig’ geluid.
 
Column: Johan van de Beek.
Johan is bekend als onderzoeksjournalist en columnist van Dagblad De Limburger. Hij is co-auteur van het boek ‘Sultan en de lokroep van de jihad’(2014, Balans). Eveneens samen met Claire van Dyck schreef hij het essay ‘Jinn & Jihad’, dat verscheen in de bundel Feit/Fictie van het Letterkundig Centrum Limburg (2018). Welke scherpe column zal hij het publiek nu  voorschotelen?
 
Auteur: Hub van Wersch.
Hub van Wersch kende een veelzijdige loopbaan als onder meer journalist, reiziger, wetenschapper en wethouder. In zijn jonge jaren volgde hij de lokroep van het oosten. In India trad hij in het huwelijk. De laatste jaren schrijft hij romans, korte verhalen en wetenschappelijke artikelen. In 2014 publiceerde hij de historische roman ‘Heil uit de diepte - Kolen, kerk en ketterij’, die in Limburg met veel lof werd ontvangen. In zijn roman ‘Grijpen naar lucht – fraude, moord en wetenschap’ staat wetenschapsfraude centraal. Genoeg aanknopingspunten voor een boeiend gesprek.
 
Beeldend kunstenaar: Joep Bertrams.
Joep (Amsterdam) is geboren Roermondenaar, maar zette vol vertrouwen de stap naar grote bekendheid in het westen van het land. Zijn tekentalent bleek al op de lagere school. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
In Het Parool verzorgde hij dagelijks een politieke prent en hij doet dat nu nog wekelijks in o.a. De Groene Amsterdammer en De Limburger. Daarnaast verschijnen zijn prenten in tal van internationale bladen. Illustrator van boeken is hij al vanaf zijn beginperiode.
En zijn aandacht is intussen ook gericht op het maken van animaties (Nova en Nieuwsuur). Eigenlijk teveel voor één Salon. Heel benieuwd dus naar waarmee hij ons deze middag zal verrassen.
 
Muziek:  Duo Pega Loca.
In2016 leren Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren elkaar kennen. Ze delen hun voorliefde voor akoestische eigen muziek. Aan creativiteit geen gebrek. Inspiratie uit verre windstreken,
jarenlange ervaring en toewijding resulteren in unieke gitaarcomposities ondersteund door
eigenzinnig baswerk. Onder de naam Pega Loca reizen ze door muzikale landschappen en
staan stil bij melodieuze panorama’s.
 
Laat u zich graag verrassen en inspireren? Deze HerfstSalon staat er garant voor!
 
 
Joomla Extensions