Komende salon

Op zondag 7 april houdt Salon Remunj een speciale EmancipatieSalon. Hierin presenteert schrijver/journalist Paul van der Steen zijn boek ‘De ongehoorde helft’, zet Yvonne de Vries twee markante vrouwen in de schijnwerper, beschrijft beeldend kunstenares Chris Overvelde het maken van een beeld als een openbaring, en verbindt Mella  Klaessen, de jongste docent van het Conservatorium Maastricht ooit, met prachtige liedjes de verschillende onderwerpen.
 
Column: Yvonne de Vries.
Kunsthistorica Yvonne komt dit keer iets vertellen over twee bijzondere vrouwen. Om te beginnen Catharina (Cato) Pacques (1828-1905), kantwerkster in een Roermonds atelier én…de moeder van Neel Doff, geboren in Buggenum (1858), die uitgroeide tot een gefortuneerd schrijfster.
 
Auteur: Paul van der Steen
Paul van der Steen is historicus en journalist. Hij promoveerde op een biografie van Jo Cals. Eerder werd hij in onze salon geïnterviewd over ‘Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog’.
In deze salon presenteert hij zijn nieuwe boek: ‘De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche’. Hierin portretteert hij vrouwen die als eerste de vinger durfden op te steken en ervoor zorgden dat de mannen met macht niet om hen heen konden. En die hiermee geschiedenis schreven.
 
Beeldend kunstenaar: Chris Overvelde.
Chris Overvelde uit Baarlo studeerde na haar lerarenopleiding Architectonische Vormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Bij de sculpturen die zij maakt, uitgevoerd in hout en brons, zijn organische vormen en het menselijk lichaam een terugkerend element. Zij noemt het proces van het vormgeven tot een sculptuur een soort bevalling. En elk beeld een openbaring. ‘De kwetsbaarheid is mijn grootste inspiratiebron’. 
 
Muziek:  Mella Klaessen.
Mella Klaessen studeerde o.a. ‘Docent Muziek’ aan het Conservatorium te Maastricht. Al voor haar afstuderen was zij daar werkzaam als docent. Hierdoor mag ze zichzelf de jongste docent van het conservatorium ooit noemen. Ook gaf ze Performing Arts op The Da Vinci International School in Antwerpen. Tegenwoordig werkt ze als muziekdocent en muziekcoach op het Factorium in Tilburg. Als zangeres is ze te vinden in diverse muziek- en theaterformaties op verschillende podia.
 
Benieuwd? Kom meegenieten bij Salon Remunj!
 
 
Joomla Extensions