Komende salon

DEMENTIESALON - SALON REMUNJ.

Op ZONDAG 1 MAART houdt Salon Remunj een DEMENTIESALON, waarin het boek ‘De heer heeft goede zin vandaag!’ van JACQUES GRAUS wordt gepresenteerd. Wethouder MARIANNE SMITSMANS belicht in haar inleiding de aanpak van Dementievriendelijk Roermond, MAAIKE FRENCKEN gaat met de auteur in gesprek over zijn boek, LIESBETH VAN DEN ESSEN-COX zorgt met haar ‘Koor voor Stem en Geheugen’ voor de muzikale omlijsting en beeldend kunstenaar REGGY BRUINE DE BRUIN vertelt over haar geschilderde ‘Gezichten met een boodschap’.

Inleiding: Marianne Smitsmans.

Marianne Smitsmans is locoburgemeester en wethouder voor sociaal domein, communicatie en burgerparticipatie van Roermond. Samen met het Alzheimer Centrum Limburg heeft de gemeente Roermond een brochure uitgegeven over de aanpak van Dementievriendelijk Roermond.

Auteur: Jacques Graus.

Jacques Graus uit Echt is medeoprichter van Salon Remunj en het Letterkundig Centrum Limburg. Hij schreef romans, verhalenbundels, gedichten en aforismen (o.a. SalonSpreuken). ‘De heer heeft goede zin vandaag!’ is zijn meest pakkende roman. Het boek geeft een onverbloemde inkijk in het leven en de behandeling van iemand met dementie en zijn mantelzorgers. ‘Tijdens het lezen zat ik nu eens hardop te lachen en dan weer diep geraakt voor me uit te kijken,’ aldus een lezeres. Maaike Frencken zal hem interviewen.

Beeldend kunstenaar: Reggy Bruine de Bruin.

Reggy, geboren en getogen in Amsterdam, woont in Epen en komt vertellen over haar serie portretten die ze ‘Gezichten met een boodschap’ noemt. Een serie over mensen bij wie het geheugen hen in de steek laat. Deze vragende, verdwaalde of ook heel gelukkige gezichten zijn al geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Muziek: Het Koor voor Stem en Geheugen.

Initiatiefnemer van het koor is de Stichting Dag van de Stem. Het komt elke vrijdag bij elkaar in ’t Paradies in Roermond, onder de muzikale leiding van muziektherapeut Liesbeth van den Essen-Cox. Belangrijkste uitgangspunten: Zingen geeft plezier, maakt herinneringen levend, zorgt voor sociale contacten en draagt zo bij aan de algemene kwaliteit van leven!

Wilt u deze bijzondere middag meemaken? U bent welkom!

Op zondag 1 maart 2020, in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.