Archief

 

Persbericht 5 oktober 2008

Salon Remunj spreekt tot de VERBEELDING.

Met het thema Verbeelding opent Salon Remunj op zondag 5 oktober het nieuwe seizoen. Als optredende artiesten heeft de organisatie dan ook zeer tot de verbeelding sprekende mensen uitgenodigd.

De middag zal worden geopend door columnist Jo Wijnen. 

Als literaire gast staat Petra Stienen op het programma. Annelies Goossens praat met haar over haar recent verschenen boek Dromen van een Arabische lente. Petra Stienen werkte jarenlang als diplomate in het Midden-Oosten. Een gesprek dus ook over de strijd voor mensenrechten, over diplomatie en durf, sfeer en passie.

Een uitermate beeldende gast is Paul kusters, bekende ontwerper van de cartoons over Toos en Henk in o.a. De Limburger. Met zijn zeer herkenbare, actuele thema’s tovert hij dagelijks op zijn minst 'n glimlach op de gezichten van de lezers. Eerder werden die cartoons gebundeld in een zestal ‘Splinters’. Nu ligt er een nieuwe bundel Toos en Henk met gebruiksaanwijzing klaar, plus een tweede Scheurkalander. Maar dat is nog niet alles. Tijdens het gesprek dat Els Nieskens met deze kunstenaar houdt, wachten de toeschouwers nog enkele aangename verrassingen.   Als muzikale gast is Resi Coumans uitgenodigd. Al meer dan 25 jaar actief op het podium. Deze middag zal ze zich beslist van haar humoristische kant tonen. Maar haar nieuwe, ‘serieuze’ werk zal ook ten gehore gebracht worden. Laat u ook maar eens verrassen door Resi en haar band.

Het geheel wordt weer sprankelend gepresenteerd door Yvonne de Vries.

U bent op 5 oktober dus van harte welkom in de balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4, te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen.  Aanvang  14.00uur. Entree 5 euro.

Terug naar archief seizoen 2008 - 2009