Archief


Persbericht 30 november 2008

Marjolijn Februari in Salon Remunj!

Zondag 30 november zal schrijfster Marjolijn Februari in Salon Remunj komen vertellen over haar werk. Daarnaast zijn keramist Hein Severijns, leden van de Theaterzanggroep ‘Savannah’ en columniste Niki van der Naald te gast.

Marjolijn Februari zegt over haar jeugd: ‘Een jeugd met veel viool, veel opvoeding, veel taart en veel Lodeizen.’ Ze debuteerde met De zonen van het uitzicht, een experimentele roman die bekroond werd met de Multatuliprijs. Marjolijn Februari is kunsthistoricus, ethicus (moraalfilosoof), jurist en columnist bij de Volkskrant. Van 1998 tot 2002 doceerde ze aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sindsdien is ze zelfstandig werkzaam als essayist en onderzoeker. Ander werk: Een pruik van paardenhaar & Over het lezen van een boek ( literair-filosofische dissertatie, 2000; De literaire kring (2007)

In 2007 kreeg Marjolijn Februari de  Annie Romeinprijs van het maandblad Opzij. In datzelfde jaar ontving ze ook de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. De literaire kring stond in 2007 op de longlist van de AKO Literatuurprijs en was in 2008 genomineerd voor de Gouden Uil Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

Aan haar werd de vraag gesteld: “Hoe is ongeluk te vermijden?” Het antwoord: “Door het te omarmen.”

Salon Remunj, 30 november in de balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4, te Roermond.  Informatie: 0475 – 482393. Parkeren op de binnenplaats aan de Lindanusstraat of op het Wilhelminaplein. Aanvang: 14.00uur. Entree: 5 euro.

Terug naar archief seizoen 2008 - 2009