Archief

Thuis?Salon

Zondag 16 oktober opent Salon Remunj zijn nieuwe seizoen met een Thuis?Salon. Jo Wijnen schrijft een speciale column, schrijfster Emma Curvers komt vertellen over haar stormachtige carrière, Miriam Dückers zingt een thuiswedstrijd en Coby Lange laat ons kennismaken met haar veelzijdige artiestenleven.


Column: Jo Wijnen start als gebruikelijk met een aansprekende column.

Literaire gast: Emma Curvers.
Emma Curvers (1985) groeide op in Zuid-Limburg, studeerde filosofie en is hoofdredacteur van
filmplatform Cineville. Ze baarde opzien met haar stukken in het Amsterdamse studentenblad Folia.
In 2014 verscheen haar spraakmakende debuutroman Iedereen kan schilderen. Ze schrijft freelance voor o.a. Het Parool en is columniste voor o.a. De Volkskrant.
Genoeg stof voor een boeiend interview en optreden.

Muziek: Miriam Dückers en Jo Didderen.
Miriam Dückers voelt zich als zangeres thuis in de Jazzmuziek, maar ook Fado spreekt haar enorm aan. Ze is een ‘storyteller’, zingt met hart en ziel en weet de luisteraar aangenaam te raken. Eind 2015 bracht ze een Limburgstalig EPtje (Veur dich) uit waarvoor ze zelf de teksten schreef.
Haar begeleider is bassist Jo Didderen. Jo staat bekend als een veelzijdig bassist bij diverse bands. Daarnaast is hij docent. Zijn eerste soloproject was ‘Songs for my Father’ en in april kwam het album ‘Happy Hour’ uit, uitgevoerd door Jo en zijn ‘L’Equipe de Rève’.
Fado, Jazz én Limburgs krijgt u deze Salon voorgeschoteld.

Beeldend kunstenaar: Coby Lange.
Begonnen als danseres in Showbusiness, ontmoette Coby haar man Dieter. Hij was voetjongleur. Ook zij bekwaamde zich hierin en samen reisden ze de hele wereld af als ‘Dieter Oswino and Jidette’. Ze leerde haar eigen kostuums maken. Later begonnen ze een Showballet, met meisjes opgeleid in haar dansschool te Roermond. Ze bleef kostuums maken van prachtige stoffen. Haar huidige kunstwerken zijn o.a. gemaakt van gerecyclede stoffen en handbeschilderde zijde, gecombineerd met borduurwerk.
Daarnaast schildert Coby en schrijft ze graag voor haar Codiart blogspot.

Wilt u weten hoe ‘thuis’ onze speciale gasten zich voelen in hun leven en werk, kom dan op zondag 16 oktober naar Salon Remunj, dé thuishaven voor elke liefhebber van kunst en cultuur.

Terug naar arcihef seizoen 2016 - 2017

 

Designed with by jakubskowronski.com