Archief

Persbericht 20 november 2016

Rechten van het Kind

Zondag 20 november organiseert Salon Remunj een heel speciale Salon. Met als thema de (culturele) Rechten van het Kind. Hierbij zijn dan ook bijzondere gasten uitgenodigd. Zo zal (jeugd)Cultuurburgemeester van Roermond Lucas Lejeune zijn invulling van deze unieke functie toelichten, komt jeugdboekenschrijver Jaap Robben vertellen over zijn werk, zingt het kinderkoor Niños Cantando enkele ‘toffe’ liedjes en komt u alles te weten over wat de Stichting Leergeld Roermond voor kinderen kan betekenen.

Interview met: Lucas Lejeune.
Lucas Lejeune breekt alle (leeftijd)records. Op zijn twaalfde al (jeugd)Cultuurburgemeester van Roermond! Uniek in Nederland. Van al zijn activiteiten maakt hij vlogs. Zoals een rondleiding in het Cuypershuis, waar hij volwassenen verbaast met zijn kennis van zaken en vlotte babbel. Daarnaast maakt hij reclame voor stichtingen die ervoor zorgen dat de jeugd niets tekort hoeft te komen op het gebied van kunst en cultuur. Zoals Jeugdcultuurfonds Limburg en Stichting Leergeld Roermond.

Literaire gast: Jaap Robben.
Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut ‘Birk’ de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Behalve dat het boek in vele talen is vertaald, gaat het ook verfilmd worden. Hij was al bekend als dichter (stadsdichter van Nijmegen) en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy jeugdboeken als ‘Zullen we een bos beginnen?’ (shortlist Gouden Uil). Jaap Robben schrijft niet speciaal voor kinderen of volwassenen, maar voor iedereen in het bijzonder! Hij ziet wat iedereen ziet, maar stipt juist het onverwachte aan en laat de werkelijkheid kantelen…

Muziek: Kinderkoor Niños Cantando.
Niños Cantando uit Swalmen bestaat uit twaalf tot twintig leden in de leeftijd van 7 tot 15 jaar.
Onder muzikale leiding van dirigente Aimee Baars zingen ze diverse genres. Van meerstemmige Afrikaanse liedjes tot popmuziek uit de top 40. Ze repeteren elke week in Zorgcentrum St. Jan Baptist in Swalmen, waar de bewoners blij zijn met hun amusante optredens.

Interview met: Stichting Leergeld Roermond.
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 75 lokale Leergeld-stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Welkom bij deze salon voor mensen met een jeugdig hart!

Terug naar seizoen 2016-2017

Designed with by jakubskowronski.com