Archief

Persbericht 5 maart 2017

ArmoedeSalon bij Salon Remunj.

Op zondag 5 maart is bij Salon Remunj armoede troef! In deze salon tijdens de ‘Maand van de Armoede’ krijgen we een muzikaal voorproefje van de driejsjtuveropera ‘De Nuuj baedeleers’, komt onderzoeksjournalist Mirjam Pool vertellen over haar boek ‘Alle dagen schuld’, verrast Peter Berghs ons met een speciale armoedecolumn en maken we kennis met de creatieve manier waarop Tessie Crombach afvalmaterialen verwerkt tot kunst.

Programma:

Column: Peter Berghs (Alias MacBukkum).
Peter is troubadour en o.a. columnist bij omroep 3ML.

Schrijver: Mirjam Pool.
Freelance onderzoeksjournalist Mirjam Pool is afkomstig uit Smilde en studeerde politicologie in Amsterdam. Waar ze enige jaren als beleidsambtenaar bij de Sociale Dienst werkte. Ze debuteerde in 2007 met ‘Alle dagen schuld’, een boek met praktijkverhalen over hedendaagse armoede in Nederland. Verhalen van Mirjam verschenen o.a. in ‘Optima’ en ‘De Gids’. In 2013 publiceerde ze haar tweede boek: ‘Procedures en Pistolen’, over de gijzeling in het stadhuis van Almelo (2008).

Muziek: (Uit) DE NUUJ BAEDELEERS.
Vandaag krijgen we een aantal mooie liedjes te horen uit de Limburgstalige muziektheaterproductie ‘De nuuj Baedeleers’ van schrijver/componist Ton Custers.
De liedjes gaan over armoede en zitten vol humoristische toespelingen op maatschappelijke wantoestanden als corruptie en machtsmisbruik.

Beeldend kunstenaar: Tessie Crombach.
Tessie studeerde aan de kunstacademie in Maastricht, richting mode. Ze houdt zich veel bezig met het verwerken van afvalmaterialen tot kunst, werkt aan een kostuumproject voor Heerlen MijnStad en doet mee aan de Kunstexpositie ‘De Poorten van Reijmerstok’ met haar ‘Trash meubels’. Ook is ze betrokken bij de door haar man opgezette Coöperatie LijnSpel.

Designed with by jakubskowronski.com