Archief

Persbericht Zondag 18 februari 2018

Op zondag 18 februari vervolgt Salon Remunj zijn 25e seizoen met een ‘Salon van de kwetsbaarheid’. Deze wordt op pakkende wijze geopend door columnist en journalist JOHAN VAN DE BEEK. Als gasten treden verder op: ANK AERTS, met haar debuutbundel Turkey Blues; illustratrice ANNEMIEK JANMAAT, met in haar werk veel kracht én kwetsbaarheid; en beeldend kunstenares LIDWIEN VAN WERSCH (‘Wie de emoties niet kent, begrijpt de vorm niet!’). Vocal Group ALMOOS KLOOS neemt op enthousiaste wijze, en met verrassende choreografie, de muziek voor zijn rekening.

Column: Johan van de Beek.
Johan is onderzoeksjournalist en columnist bij Dagblad De Limburger. Hij is co-auteur van de boeken Het Onbehagen: een zoektocht naar de Limburgse ziel (2012) en Sultan en de lokroep van de jihad (2017). Zijn aandachtsvelden zijn o.a.: (Limburgse) identiteit, de invloed van sociale media op menselijk gedrag, radicalisering onder moslimjongeren en terrorisme.

Auteur: Ank Aerts.
Ank Aerts, woonachtig in Schimmert, maakte een bijzondere (professionele) ontwikkeling door: van docent aan het Arcus College, via Projectleider Onderwijs, tot Innovatie- en Kwaliteitsadviseur, én Freelance Columnist en Tekstschrijver. Samen met het dagelijkse leven een rijkdom aan ervaringsgebieden om uit te putten voor haar columns. Juist in deze columns vindt ze haar rust en de mogelijkheid terug te keren naar de ‘kern’.
Illustratrice: Annemiek Janmaat.
Annemiek (uit Nuth) is afgestudeerd als docent tekenen en handvaardigheid, maar werkt sinds 2000 als fulltime kunstenares. ‘Breng dynamiek, passie en kleurpracht in je leef- en werkomgeving’, is haar motto. Aan de columns van Ank Aerts voegt ze met haar illustraties licht en luchtigheid toe.

Beeldend kunstenaar: Lidwien van Wersch.
Lidwien van Wersch werkt in haar keramiek atelier (ATELIER ON THE EDGE) in Puth en geeft daar ook workshops. ‘Mijn werk bestaat uit in materie vastgelegde gedachten en alle vormen van emoties die een mens meemaakt. Zo zijn vorm en inhoud onlosmakelijk verbonden. Mijn beelden zijn naar binnen gekeerd, hebben altijd te maken met het bijzondere van elk mens. Gedichten in klei wil ik maken, in de hoop dat men deze gedichten kan lezen.’ En voor wie het niet mocht begrijpen, legt ze het deze middag uit…

Muziek: Vocal Group Almoos Kloos.
Voor de leden van Almoos Kloos is zingen meer een levenswijze dan een hobby. ‘Onze passie is het veelstemmig a capella zingen van zoveel mogelijk muziekstijlen in zoveel mogelijk talen.’ Met extra aandacht voor presentatie en choreografie. Al ruim 20 jaar verzorgen ze optredens op de meest uiteenlopende locaties. De hoogtepunten hiervan blijven bewaard op een tweetal CD’s. Dit alles onder muzikale leiding van Ruud Geelen.

Wilt ook u een middag aangenaam getroffen worden door dit bijzondere programma?