Archief


Persbericht 5 april 2009

Salon Remunj herbergt verborgen krachten

Zondag 5 april is het weer zover. De laatste salon van dit seizoen. Aan de hand van  het thema Verborgen Krachten zullen onze gasten u aangenaam verrassen.

De stadsdichter van het Leudal Frits Criens zal niet alleen openen met een column van eigen hand, maar neemt ook zijn onlangs verschenen debuutroman Verzwegen oorlog  mee naar Roermond.

Barbara Beckers, onze literaire gast, heeft algemene letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In haar masterscriptie 'Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Roermond' heeft ze verhalen en dagboeken van Roermondenaren verwerkt. Een van de motto's van de scriptie luidt: "Een stervende oude man is als een brandende bibliotheek". Barbara Beckers bereidt een grotere studie over Roermondse oorlogsverhalen voor.

Dolf Wong zal in de rubriek ‘Kalle mit…’ vertellen waarom hij er zo enthousiast over is, dat de fontein op het Munsterplein in ere zal worden hersteld. En u zult, net als wij, blij zijn deze bruisende kunstenaar nog eens te kunnen ontmoeten.

Krijn Pansters van de ‘Stichting de Roermondse Kartuizers’ zal nadere informatie geven over de bijzondere tentoonstelling 'Het geheim van de stilte'.

Tussendoor mogen we luisteren naar Sweet noise. Een vocaal ensemble in quintet bezetting met een divers repertoire en ruime aandacht voor muziek in het dialect.

U bent op 5 april van harte welkom in de balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4, te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen. Aanvang: 14.00uur. Entree 5 euro.


Terug naar archief 2008 - 2009