Archief


Persbericht 1 maart 2009

Salon Remunj duikt  in het Dialect op 1 Maart

Interessante mensen ontmoeten die over hun passie vertellen. Wij bieden u weer die gelegenheid op Zondag 1 maart a.s.

Jan Sjure, wekelijkse columnist van “Druimentaere” in Dagblad de Limburger opent het programma ook hier met een column in het dialect.

Literaire gast is zoals bij de dialectsalon gebruikelijk is de winnaar van de jaarlijks Veldeke Literatuurprijs. Ditmaal een winnares woonachtig in Leiden maar geboren en getogen in Kerkrade: Audrey Laven. Haar verhaal ’t Sacrament, waarin een ‘kochvrauw’ haar overheerlijke recepten verraadt, krijgt op het einde een bijzondere wending…

In ons onderdeel Kalle mèt maken wij kennis met de Roermondse kunstenares Rietje Geurts. Al meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde zij haar beeldend vermogen in keramiek. Tien jaar geleden werd het werken met klei aangevuld met het werken met was, de basis voor het gegoten brons. Haar huidige werk bestaat uit variaties op krachtige dierlijke en menselijke vormen.

Tussen deze onderdelen door wordt de salon muzikaal opgeluisterd door muziek van Ton Custers. Ton maakt al muziek sinds de jaren ’80 en is een productief liedjesschrijver voor zichzelf en voor anderen.

U bent op 1 maart van harte welkom in de balletzaal van het Centrum voor de Kunsten, Jesuïtenstraat 4, te Roermond. Als u aan de achterkant aan de Lindanusstraat binnenkomt, zult u geen opstapjes of drempels tegenkomen. Aanvang: 14.00uur. Entree 5 euro.

Terug naar archief 2008 - 2009