Filmpjes


Persbericht 24 november 2013

Sprookjessalon.

Er was eens… Salon Remunj. Die na een voorspoedige jeugd de volwassen leeftijd van 20 seizoenen bereikte. Dit sprookje wordt werkelijkheid op zondag 24 november, met sprookjesachtige gasten en vol verrassingen.

Als Columnist zal Jo Wijnen ons laten horen of en in welke sprookjes hij nog gelooft.

Als Literaire Gast hebben we een heuse SprookjesPrins uitgenodigd. Niemand minder dan Theo Meder, dé verzamelaar en onderzoeker van sprookjes in Nederland, komt een presentatie houden over 'Sprookjes, Sagen en Heksenverhalen'. Gezien het onlangs gestarte ‘Heksenjaar’ in Roermond zeker iets om naar uit te kijken. Theo is als volksverhaalonderzoeker verbonden aan het Meertens Instituut te Amsterdam. Hij coördineert vandaaruit de Nederlandse Volksverhalenbank en publiceerde boeken als 'Vertelcultuur in Nederland' en 'Avonturen en structuren'. Voor een internationaal publiek schreef hij 'The Flying Dutchman' en artikelen in gerenommeerde tijdschriften.

Voor passende Muziek zorgt de Amersfoortse sopraan Bernadette Dorhout. Bernadette geeft zanglessen, verzorgt workshops, houdt liedrecitals en zingt opera en musical. Haar zangcarrière startte in Londen. In Nederland studeerde zij solozang aan het Conservatorium in Rotterdam, waarna zij zich specialiseerde in opera aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Haar leerlingen leert ze met emotie zingen en ze vraagt zich telkens gespannen af: ‘Welk stemgeluid komt er uit iemand?’ Niet minder benieuwd zijn wij naar háár stemgeluid!

Voor het onderdeel ‘Kalle mit…’ is Ron Roumen uit Sittard uitgenodigd. In zijn leven als acteur, producer en theatermaker spelen sprookjes en vertellingen een grote rol. Hij begon zijn carrière, onder bezielende leiding van de Vlaamse theatermaker Frans Malschaert, bij het legendarische Sirkeltheater in Sittard. Werkte zowel vóór als achter de schermen mee aan de Tv-serie ‘De legende van de Bokkenrijders’ en bewerkte het verhaal ‘Prins Iemand’ van de Duitse schrijfster Christine Nöstlinger voor het jeugdtheater. Het succes van deze tragikomische voorstelling schuilt in de magie van de hoofdpersoon én de vertelwijze van Roumen. Volgens Ron kunnen kinderen veel van sprookjes leren. Ze geven troost, hoop en inzicht.


Terug naar archief seizoen 2013 - 2014