Filmpjes


Persbericht 26 januari 2014

PelgrimSalon.


Op zondag 26 januari komen pelgrims aan het woord bij Salon Remunj. Mensen die graag langdurig onderweg zijn. Op weg naar een specifiek doel of een geheel eigen plek.

Tijs Dorenbosch, neerlandicus en pelgrim, laat u als Columnist kennis maken met zijn gedachten over en ervaringen met pelgrimages.

Hoofdpelgrim van deze middag is Peer Boselie, kerkhistoricus en directeur van het Euregionaal Historisch Centrum Sittard-Geleen. Deze cultuurhistorische duizendpoot gaat het o.a. hebben over het verschil tussen bedevaarten en pelgrimages, over zijn tochten naar Santiago en zijn ‘Europees project’.

Voor passende Muziek zorgen Maria Valdmaa (sopraan) en Germaine Sijstermans (klarinet). Beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Maria Valdmaa is afkomstig uit Estland en werkt, naast haar succesvolle carrière als soliste, als ensemblezangeres samen met het Nederlands Kamerkoor. Sinds 2012 treedt zij ook op met Germaine Sijstermans uit Heerlen. Germaine is gespecialiseerd in twintigste-eeuws repertoire. Ze heeft een voorliefde voor muziektheater en heeft o.a. opgetreden in ‘Candide’, een productie van Muziektheaterensemble De Veenfabriek in het Schauspielhaus in Bochum.

Beeldend kunstenaar Jos van Wunnik uit Schinveld (geboren en getogen in Maastricht, via Friesland en Tiel terug naar Limburg) is al 35 jaar bezig zijn relatie tot het mysterie van de natuur (ruimte, licht, stroming, groei) te verbeelden. Zijn inspiratie vindt hij in de Schinveldse Bossen. Alleen, of met een kleine groep mensen, maakt hij ‘ervaringstochten’ langs bijzondere plekken en bomen. Hij schildert landschapsbeelden waarin natuurimpressie en abstract-geometrische ruimte samenvallen. Zijn belangrijkste zoektocht behelst het plaats- en tijdloze landschap, de paradijselijke tuin of ‘heelheidsruimte’.

Maak deze culturele pelgrimstocht met ons mee!

Terug naar archief 2013 -2014