Komende salon

Op zondag 22 september opent Salon Remunj het nieuwe seizoen met een GLASSALON. Uitgangspunt hierbij is de ‘Glasatlas Roermond’. En als samensteller hiervan is ROB KOOIMAN de hoofdgast van deze middag. Bekende Roermondenaar TOF THISSEN zal een toepasselijke column houden, terwijl MARISKA DIRKX haar beeldende kijk op dit onderwerp zal toelichten. De column en interviews zullen afgewisseld worden door de heldere klanken van harpiste JOSEPHINE VAN SON.
 
Column: Tof Thissen.
Tof was namens Groen Links wethouder in Roermond en Eerste-Kamerlid. Hij is algemeen directeur van UWV WERKbedrijf. Tof is een begenadigd spreker en daar zijn grootvader en overgrootvader een atelier hadden voor kerkelijke kunst, is zijn interesse in de Roermondse glaskunst altijd groot geweest.
 
Auteur: Rob Kooiman.
Rob Kooiman uit Wijnandsrade is partner in museumprojecten en tentoonstellingsmaker. Hij werkte o.a. voor het Limburgs Museum, het Continium en Museum Valkenburg. Door de gemeente Roermond werd hij benoemd als projectleider van het bovenregionale project ‘GLAS’. Waarbij hij tevens de tekst van ‘Glasatlas Roermond’ verzorgde.
 
Beeldend kunstenaar: Mariska Dirkx.
Mariska runt haar Roermondse Galerie Mariska Dirkx. Hier presenteert zij internationale kunstenaars die werken met de materialen glas (specialisatie), brons en hout.
Haar interesse in de glaskunst heeft zeker te maken met de bijzonder plaats waar haar galerie gesitueerd is. Namelijk de oude studio van de familie Nicolas, die de wereld vanuit deze historische plek met haar gebrandschilderd glas liet kennismaken.
 
Muziek: Josephine van Son.
Josephine is orkestharpiste (speelde o.a. bij het Limburgs Symfonie Orkest en het Orkest van André Rieu) en harppedagoge. Ze geeft harples bij Artamuse (Sittard) en aan muziekacademies in Genk en Tongeren. Verder is ze lid van het trio ‘Con Abbandona’ met wie ze uitvoeringen van kamermuziek verzorgt. Ze studeerde o.a. aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Benieuwd? Kom meegenieten bij Salon Remunj!
 
 
Joomla Extensions